logo

Полимерните обвивки на Kalle са резултат от десетилетия опит в пластмасовите технологии. Комбинирайки множество полимерни слоеве, те предлагат разнообразна гама от конфигурируеми характеристики на продукта.

Друга революционна разработка от Kalle е, че тези високоефективни полимерни обвивки се състоят от до седем различни слоя. Поставени един над друг, всеки слой добавя своя собствена уникална функция към продукта. Един слой може да се използва като бариера срещу водна пара или кислород, например, докато друг определя как се усеща продуктът на допир. Тези сложни обвивки се произвеждат на екструзионни линии, които Kalle конфигурира за такива сложни многослойни пластмаси в партньорство със специализирани производители на инсталации.

Полимерните обвивки традиционно се използват за варени колбаси или сирене. Никой никога не е мислил, че те могат да бъдат използвани в процеса на зреене, който включва значителна загуба на вода. Въпреки това, с напредването на технологиите, Kalle разработи полимери, които извеждат пропускливостта на напълно ново ниво. С наскоро разработения NaloFerm Kalle постигна нещо, което някога изглеждаше невъзможно: пластмасова обвивка, която е подходяща и за производството на сурови колбаси.

Благодарение на тази прецизно конфигурирана пропускливост, колбасите в обвивки NaloFerm могат да се втвърдяват в същата стая за зреене като продуктите с естествени или колагенови обвивки – без риск от образуване на сухи ръбове. Тази възможност е голямо удобство за производителите на колбаси. Освен това NaloFerm е устойчив на мухъл – без използването на добавки или потапяне във вана против мухъл.